schaduw
milieu & kwaliteit » MVO  

MVO

Gedreven door de vraag uit de markt en de wil om maatschappelijk verantwoord te ondernemen, omarmt Zalsman Groningen initiatieven die meewerken aan een duurzame samenleving. Maar duurzame ontwikkeling gaat niet over het milieu alleen. Het gaat ook over veiligheid, de ontwikkeling van mensen en sociaal beleid.

Zalsman Groningen volgt in haar MVO-strategie het groeimodel Verantwoord Ondernemen van Stichting Grafimedia en volgt het   zogenaamde 8-stappenplan. Om inhoud en lading te geven aan haar MVO beleid maakt Zalsman Groningen bewuste keuzes tijdens haar bedrijfsvoering. Dit uit zich onder meer in haar ISO 14001- en FSC-certificaat, de compensatie van haar CO2-uitstoot maar ook in het feit dat ze in het bezit is van ISO 9001 en het ArboRI&E certifcaat.

 

 

 

 

 


schaduw


Het ondersteunen van regionale non-profit organisaties
Zalsman steunt regionale non-profit organisaties. Gewoon omdat het kán bij Zalsman Groningen.
De doelen varieren van (amateur)sportclubs (Groninger basketbal week, jeugdvoetbalschool VV Gorecht, Be Quick 1887, 4Mijl, ladies run), kunst en cultuur (St. Oude Groninger Kerken, Tocht om de Noord etc) en zorg (Noadin). Om zoveel mogelijk verenigingen en instellingen een duwtje in de rug te geven wisselt Zalsman Groningen regelmatig van doel.

Zorg voor personeel
Zalsman Groningen heeft niet alleen zorg voor de goede arbeidsomstandigheden en opleiding voor haar eigen werknemers
maar biedt ook mensen met minder kans op de arbeidsmarkt een werkplek om weer aansluiting met de arbeidsmarkt te krijgen.

Duurzaamheidskring
Zalsman is tevens lid van de duurzaamheidskring. Deze duurzaamheidskring is door het dienstencentrum van het KVGO opgericht met als doel het onderling uitwisselen door grafische bedrijven van informatie, ter verdere verduurzaming van ons product.